IPL е съкращение от Intense Pulsed Light, което в превод на български е Интензивна Пулсова Светлина. Това е технология, която се използва за процедурите предлагани от COSYSOY в студиото в Русе. Тази технология представлява светлинен поток със силно ограничена дължина на светлината.
RF(Radio frequency) или Радиочестотна енегрия, в контекста на естетичните процедури прилагащи се в студиа от професионалистите, просто е метод за загряване на дълбоките подкожни слоеве. Това се получава благодарение на излъчване на електрически ток с висока честота.


Повече и за двете технологи може да на мерите в статията за Интензивна пулсова светлина в Уикипедиа и статията за Радиочестотна енегрия отново в Уикипедиа(на английски)

Тези две технологии съчетават в себе си много функции като една от тях е обезкосмяването, но не е основната макар и много хора да считат това за така.
Първата технология излъчва светлина, която се превръща в топлина след като бъде "уловена" от косъма и съответно фоликула. По този начин те буквално изгарят.
Втората технология спомага за цялостното подобряване на състоянието на кожата както и внася допълнително ниво на сигурност и безопасност при изпълнение на процедурата.


Повече и за двете технологи може да на мерите в статията за Интензивна пулсова светлина в Уикипедиа и статията за Радиочестотна енегрия отново в Уикипедиа(на английски)

Важно е да се вземе предвид, че на практика "обезкосмяване за винаги" чрез уреди и/или методи все още не е налично. Очакваните резултати след стриктно следване на препоръчителният брой процедури заедно с интервалите помежду им може да бъдат от слаби до силно впечатляващи. Това се явява така понеже има твърде много зависимости. В крайна сметка в много от случаите се наблюдава намаляване на окосмяването много над 50% от третираните площи. Възможно е да се стигне и до почти 100%. Границите в които се задържа това също са изключително вариращи. Достигат и до няколко години.

Не! Усещането при процедурите може да се оприличи по-скоро като леко щипване. В някои от третираните зони, при които кожата е по-наситена с пигменти или просто е по-чувствителна се усеща леко боцване(например бикини линия или зоните по лицето). Не и при всеки човек обаче. В случаи когато космите са по-тъмни и с по-дълбоко разположени корени също е възможно да се усети лек дискомфорт. Усещането за болка по принцип е субективно и в случая зависи от прага на болка за всеки човек.

Фотоепилацията е най-ефективния, безопасен и безболезнен метод за премахване на нежеланото окосмяване. Има много други начини за премахване на окосмяването, като най-известните от тях са: кола маска, епилация,бръснене и др., но те са болезнени за кожата.

За разлика от другите методи, фотоепилацията ни позволява премахване на нежеланото окосмяване ефективно и безболезнено. Тя не излага на риск вашата кожа. Използването й има следните предимства: лесно може да се третират различните зони на тялото, има дълготраен безконтактен ефект.

Интервалите между премахването на окосмяването зависи от частта на тялото, която ще се третира и кога е проведена последната процедура. Премахването на окосмяването е индивидуално и зависи от вида на косъма и цвета на кожата. Обикновено са нужни от 7 до 10 процедури фотоепилиране.

Фотоепилацията е най-ефикасния, сигурен и безболезнен начин за премахване на космите по тялото.

За постигане на трайни и задоволителни резултати са необходими поне 7 процедури през различни интервали от време в зависимост от обработваната зона. Интервалите се определят в зависимост на третираната зона - между 7 и 14 дни. След преминаването им би могло да се наложи да се извършат още от една до 3-4, а в някои случаи дори и повече.

На много места, където се извършват услуги от този род казват че би могло да се мине и с 2-3 пъти но това е неистина. Броят се определя от зоната за третиране. Въпреки това със сигурност можем да кажем поне 7 пъти. Поради особеностите при растежа на космите - различните фази през които преминава - за да бъде добре обработена зоната е необходим този минимум брой процедури.

Процедурата фотоепилация не се прилага при наличие на някои или всички от изброените по-долу случай. Разбира се за повечето има решение, но към моента на наблюдавана активност е противопоказно.

  • по време на бременност или кърмене и до 2 месеца след раждането независимо дали кърмят или не
  • по време на менструация
  • при наличие на тежки хормонални разстройства
  • при възпалена или наранена кожа
  • при епилепсия
  • при светлинна свръхчувствителност

Третиране на кожата с метода фотоепилация още е противопоказен при момичета със все още нестабилизиран месечен цикъл.

Уреда ME elos, с който работим не излага на риск вашата кожа. ME elos- обединява IPL (интензивна пулсова светлина) и RF(двуполярно-радиочестотна електромагнитна вълна).

IPL системата действа за обезкосмяване на епидермално ниво, а RF вълната прониква през епидермиса на около 2.5 см., и загрявайки стимулира производство на нов колаген и еластин, така се преструктурира съединителната тъкан и кожата се възстановява.

Когато двата метода се обединят IPL+RF апарата има способността напълно и безвъзвратно да унищожи дори и светлите косъмчета. Наблюдава се и ефект за свиване на порите следствие, на което се изглажда кожата от вътре на вън, подобрява се вида й като това съдейства и за цялостното й подмладяване.

Фотоепилацията е подходяща за прилагане при различен цвят на кожата и космите, дори и при светли косми, но сивите и чисто белите косми не се повлияват от процедурата, тъй като не съдържат нужното количество меланин.

Топлината образува нови колагенови и еластинови фибри, които реорганизират структурата на дермата и епидермиса и предизвикват запълващ ефект. В следствие на това се радваме на подмладена кожа с изгладени бръчки и изразени линии както и на сияйна и стегната.

Тези рибки нямат зъби и на практика не е възможно да причинят болка. Процеса представлява “изсмукване” на всичко по кожата, което не е жива клетка.

Такива не трябва да се обработват от рибките. Напълно допустимо е да се покрият с медицински лепенки и така да се подложи на процедура съответната зона.(виж въпроса относно хигиената).

За всеки клиент процедурите се извършват в отделна вана с вода в която не се е извършвала поцедура преди това.

Уникална комбинация от турмалин и германий.

Тези лъчи единствено имат способността да противостоят на прекомерното ултравиолетово лъчение над организма.